Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje.Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke.

Sejni piškotki

Sejni piškotki so nujno potrebni za delovanje strani in se samodejno izbrišejo ob prekinitvi seje oz. zaprtju brskalnika.

Piškotki v spletni trgovini

Informacije o izdelkih in košarica nakupa v naši spletni trgovini je izdelana v modulu VirtueMart. Piškotki omogočajo shranitev izdelkov v košarico nakupa in nemoteno nadaljevanje iskanja izdelkov in dodajanja izdelkov v košarico do zaključka nakupa. Ob prijavi v spletno trgovnino z opcijo "Zapomni si me" se shrani trajen piškotek o uporabniškem računu, ki velja 1 leto.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

MOZILLA FIREFOX

INTERNET EXPLORER

CHROME

SAFARI (stran je v angleškem jeziku)

OPERA (stran je v angleškem jeziku)