Novice

Novice 04 Marec 2019

Zaključek žrebanja

Naši obiskovalci so izbrali najljubšo sliko! Največ glasov je dobila slika Poletje od Ivane Kobilca.

Nagradna igra

Narodna galerija v Arboretumu – Katera slika je tebi najljubša?   

Danes, 4. 3. 2019, smo izžrebali 5 nagrajencev, ki so prejeli po dve vstopnici za ogled razstav Narodne galerije.

Nagrade so prejeli: Tajda Štok, Mojca Üllen, Zora Golobič, Marko Moldovan in Albert Moldovan. Čestitke vsem nagrajencem.
O prejemu nagrade boste obveščeni po e-pošti.

Najljubša slika je Poletje (Ivana Kobilca), ki je dobila največ glasov, sledi ji Kofetarica (Ivana Kobilca), tretje mesto pa si delita Alma Urbanc (Ivan Vavpotič) in Sestrici (Ivana Kobilca).

Narodna galerija v Arboretumu

Opise ostalih slik si lahko preberete na spodnjih povezavah.

MAREC | APRIL | MAJ | JUNIJ JULIJ | AVGUST | SEPTEMBER | OKTOBERNOVEMBER | DECEMBER | JANUAR | FEBRUAR                  

Splošni pogoji nagradne igre

 

Zaključni dogodek
Sreda, 13. 3. 2019, ob 19.00 v Slovanski knjižnici

V letu 2018 sta se Narodna galerija in Arboretum Volčji Potok povezala v projektu, katerega namen je bila promocija likovne umetnost in zaklada naše osrednje galerijske ustanove. Vsak mesec so v arboretskem parku razstavili nove tri povečane reprodukcije slik z zanimivimi komentarji umetnostnega zgodovinarja in botanika. Koncept izbora slik je bil tak, da so bile prikazane in interpretirane slike, ki vključujejo cvetje in ženske, bodisi kot portretiranke ali slikarke.

Na dogodku bo Mateja Račevski kratko predstavila projekt in prireditve, ki so ga spremljale. Jassmina Marijan, kustosinja iz Narodne galerije, in Matjaž Mastnak, svetovalec iz Arboretuma Volčji Potok, bosta v interakciji predstavila izbor slik, ob katerih bosta prikazala primere zanimivih presekov umetnostne zgodovine in botanike oziroma vrtnarstva. Predstavitev bosta dopolnila s slikami, ki jih na dosedanjih predavanjih še nista izpostavila.

V začetku leta 2019 so bili obiskovalci Arboretuma povabljeni k glasovanju za najljubšo razstavljeno sliko. Na dogodku bomo predstavili rezultate in izmed sodelujočih izžrebali pet dobitnikov vstopnici za ogled razstav Narodne galerije. 

Vabljeni na dogodek, ki bo na interdisciplinaren način povezal likovno in vrtno umetnost!

 

Več o projektu Narodna galerija v Arboretumu