Novice

Novice 23 September 2019

Dediščina # umetnost # razvedrilo

Namen letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine je prikazati mnogo vidikov kulturne dediščine posvečenih umetnosti in prostemu času, s pomočjo katerih lahko uživamo v kulturi in pobegnemo iz vsakdana. Arboretum Volčji Potok sodeluje s tremi dogodki: Umetnost in razvedrilo - slikarska delavnica z Narodno galerijo,
Fotografska delavnica - motivika Arboretuma, in Ferry Souvan – 100 let, strokovno vodenje po razstavi.

Umetnost in razvedrilo


UMETNOST IN RAZVEDRILO - SLIKARSKA DELAVNICA, delavnica
sobota, 28. 9. 2019
park, 10.00-13.00
vodi: Ž. Hančič, Narodna galerija
Kot so slikarke in slikarji 20. stoletja sproščeno ustvarjali na prostem, tako se bomo tudi mi ukvarjali s svetlobo in senco zunaj na prostem v mokrih (akvarel) ali suhih (svinčnik, grafit, oglje, suhe barvice) tehnikah. V primeru dežja se bomo premaknili v galerijo k skulpturam Janeza Boljke ali cvetličnim tihožitjem v notranjih prostorih. Predznanje ni potrebno, prav tako ni starostne omejitve. Vabljeni vsi!
Plača se vstopnino v park. Delavnica je brezplačna. Zberemo se pri vhodu v park. Obvezna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka, 27. 9., do 12. ure. V zadevo napišite: PRIJAVA - SLIKARSKA DELAVNICA. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

 

FOTOGRAFSKA DELAVNICA - MOTIVIKA ARBORETUMA, delavnica
sobota, 5. 10. 2019
vhod v park, 11.00-12.00
vodi: P. Rojc, Foto kino in video klub Mavrica
V Arboretumu ne manjka slikovitih prizorov. Le spretni jih znajo ujeti v fotografski objektiv in zabeležiti za vedno. Na fotografski delavnici boste s pomočjo strokovnjaka odkrivali zakonitosti dobre fotografije in preučevali fotografske motive v naravi. Na delavnico prinesite svoj fotoaparat.
Plača se vstopnino v park. Delavnica je brezplačna. Zberemo se pri vhodu v park. Obvezna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka, 4. 10., do 12. ure. V zadevo napišite: PRIJAVA - FOTOGRAFSKA DELAVNICA. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

 

FERRY SOUVAN - 100 LET, strokovno vodenje
nedelja, 6. 10. 2019
vhod v park, 11.00-12.00
vodi: M. Mastnak
Ob stoletnici rojstva Ferryja Souvana se Arboretum z razstavami in strokovnimi vodstvi pridružuje dogodkom v Kamniku in Volčjem Potoku. Posvečeni bodo človeku, ki se je pred sto leti rodil v graščini sredi današnjega Arboretuma in kasneje kot mnogostranski ustvarjalec močno vplival na slovensko zabavno glasbo druge polovice 20. stoletja. Kruh si je služil s jazzom, določil tematski okvir narodno zabavne glasbe, napisal besedila mnogih uspešnic iz zlatih let slovenske popevke, na Slovensko uvedel country in še kaj. Več o njem izveste na vodenem ogledu. Lepo vabljeni!
Plača se vstopnino v park. Vodenje je brezplačno. Zberemo se pri vhodu v park. Obvezna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka, 4. 10., do 12. ure. V zadevo napišite: PRIJAVA – FERRY SOUVAN. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).