Razstave

Landart

Razstave
Datum: 22 Marec 2018 - 17 Maj 2018

park

22. marec-17. maj 2018

 

V sodelovanju z Biotehniškim centrom Naklo bo v Arboretumu Volčji Potok tudi letos na ogled razstava cvetličarjev, ki bodo v Arboretumu ustvarjali med 15. in 17. marcem. Ker bodo uporabljena različna gradiva iz naravnih materialov, se ponovno lahko nadejamo pestrih in raznolikih postavitev. Stopimo v korak z naravo v naravi!

 

Izraz LandArt je skoval Robert Smithson in z njim označil umetniško gibanje, kjer je umetniško delo neločljivo povezano s krajino. LandArt se ustvarja v naravi z uporabo naravnih materialov, kot so zemlja, kamen (prodniki, skale, kamni), organska gradiva (hlodi, veje, listje) in voda z vnesenimi materiali, kot so beton, kovina, asfalt ali mineralni pigmenti. To ni umeščanje skulptur v pokrajino, to je nastajanje skulptur po »nareku« krajine z materiali, ki so v pokrajini.

LandArt je gibanje v likovni umetnosti, ki se je pojavilo leta 1960 in se od takrat naprej razvija. To je protestni odgovor ljudi občutljivih na dogajanje v naravi, ko je človek v imenu razvoja spreminja celotne pokrajine. Kopanje kanalov, gradnja akumulacijskih jezer, uničevanje gozdov, polj in drugih ekosistemov so sprožili gibanje, ki skrbi za naravo in poudarja njeno lepoto. Umetniki so v naravi začeli ustvarjati z naravnimi materiali in nastajale so naravne umetnine.

 

 

Vrtni center Arboretum | Facebook Arboretum | Razstave Biotehniški center Naklo

 

Telefon
01 831 2345
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Spletna stran
Naslov
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • Od 22 Marec 2018 do 17 Maj 2018

Poganja iCagenda