Prireditvenik

Zgodovinske vrtnice

Prireditvenik
Datum: 29 Maj 2019

sreda, 29. 5. 2019

rozarij, 18.00-19.00

vodi: M. Mastnak, AVP

 

Strokovno vodenje je odpovedano, zaradi vremena večina zgodovinskih vrtnic še ne cveti.

 

Stare gartrože imajo večinoma bogato polnjene in močno dišeče cvetove. Ker jih večji del ni pri volji cveteti večkrat v enem poletju, so jih po vrtovih nadomestile sodobne sorte. V rozariju Arboretuma Volčji Potok je zdaj zbranih 170 sort iz zgodovinskih razredov vrtnic.
Največ je v rozariju burbonk (35), sledijo skrižane ponavljavke (18), skrižane bodičevke (14 ), bele rože (11), galke in skrižane galke (12), skrižane setigere (8), bengalke in skrižane bengalke (7), noazete in stolistnice (po 6 sort), portlandke in  mahovke (po 5 sort) ter nekaj drugih. 28 popenjavih sort spada med skrižane multiflore. Poleg naštetih zgodovinskih rož je v zbirki še in 24 botaničnih vrtnic (šipkov).

Sorto 'La France', ki se je s tem imenom pojavila v javnosti leta 1867, štejemo za prvo skrižano čajevko in mejnik med starimi in sodobnimi vrtnicami. Več o zgodovini starih vrtnic na vodenem ogledu. Vljudno vabljeni!

Plača se vstopnino v park. Vodenje je brezplačno. Zbirno mesto je v rozariju. Obvezna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do ponedeljka, 27. 5., do 12. ure. V zadevo napišite: PRIJAVA - ZGODOVINSKE VRTNICE. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

 

Vrtni center Arboretum | Več o vrtnicah | Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije Mesec vrtnic

 

Telefon
01 831 2345
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Spletna stran
Naslov
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 29 Maj 2019

Poganja iCagenda