Energijska pot

Odpiralni čas CenikKje smo | Galerija Janeza BoljkeKavarna in letni vrtPoroka v Arboretumu | Novice
 

Enkratnost energij Arboretuma Volčji Potok

Umestitev Arboretuma v predalpski svet že z reliefom zagotavlja prostor bogat z zemeljskimi energijami. Urejena kulturna krajina vpeta v čisto naravno okolje z odprtostjo omogoča pretok in mešanje naravnih energij, kar tvori neponovljivo atmosfero. Naravno negovan park z množico rastlinskih in drevesnih vrst dokazuje bogastvo zemlje in prostor dodatno bogati.

Prostranost parka omogoča, da s prijetnim sprehodom prečkamo področja bogata z energijami, ki so pomembne in potrebne za človekovo telo. Te lahko dobimo le v neokrnjeni naravi in v kulturno urejenem in naravi prijaznem arboretumu.

Osnovni elementi življenja, zrak, voda, zemlja, ogenj, bogato obdarijo vsakega obiskovalca. Arboretum ponuja:  

  • Slikovito naravno okolje in čist zrak.
  • Nežne potočke, ki polnijo slikovite vodne površine polne življenja rastlinskega in živalskega sveta.
  • Rodovitno zemljo, ki daje minerale za rast čudovitih dreves in rastlin.
  • Pridne roke upravljavcev pa z vsakim čudovitim cvetom, ki so ga vzgojili in posadili, prižigajo ogenj v očeh obiskovalcev in dopolnijo še zadnji element potreben za popolno počutje.

Že več kot desetletje v Arboretumu Volčji Potok zasledujemo izjemno energetsko zastopanost človeku potrebnih energij. Ob tej priložnosti podajamo njihovo lociranost in vas seznanjamo z njihovimi vplivi.

Pravilno delovanje človeškega telesa urejajo energetski centri v njem. Enkratnost arboretuma je, da s svojo razsežnostjo in urejenostjo nudi maksimalno število teh energij. Enkratnost arboretuma je tudi v tem, da tu ne govorimo samo o energetskih točkah ampak predvsem o predelih - celih območjih, kjer prevladuje določena energija z lastno frekvenco in barvo. Pomembna je tudi moč teh energij, ki so v mejah, kot jih ima tudi zdravo človeško telo. Govorimo o jakostih, ki so za človeško telo prijetne, ga okrepijo, spodbujajo in razveselijo. Jakosti torej niso take, da bi bile na predlaganih poteh ali točkah potrebne časovne omejitve. Na njih se lahko svobodno ustavite in uživate v polju izbrane energije.

Optimalen način sprejemanja energij, ki jih ponuja arboretum, je gotovo ustrezna meditacija, lahko uporaba avtogenega treninga. Najbolj enostaven način pa je splošna prepustitev energijam, ki so na posameznih sektorjih dominantne ali edine prisotne.

Če za sprehod po arboretumu izberete eno od predlaganih poti, greste skozi predele večine energij vaših telesnih energijskih centrov (čaker). S takim sprehodom ste poleg osnovne telesne vadbe spodbudili tudi telesne organe k optimalnem, torej zdravem delovanju, le ti pa pozitivno vplivajo tudi na vaš duhovni svet.

Priloženi zemljevid vam omogoča lastno izbiro sprehoda po vaših želja, potrebah ali sposobnostih. Podajamo tudi razpredelnico z nekaj informacijami in napotki o vplivu energij na človeško telo in duha. Ti vplivi vas vedno energetsko bogatijo, ob uporabi znanih tehnik pa so lahko tudi spodbudnejši in delujejo neposredno na energetske centre v telesu. S tem preventivno poskrbite za telesno in duševno zdravje.

Na priloženem zemljevidu in na terenu parka so postavljene vidne oznake za energije, ki so prisotne v konkretnem delu parka.

Posebej označene točke pa ne predstavljajo posebnih ali optimalnih vrednosti. Postavljene so na mesta, kjer so energije za človeka prijazne in na mesta, kjer ni prisotnih ali ugotovljenih energij, ki bi lahko vplivale ali motile osnovno funkcijo tega prostora. Vemo, da imamo povsod v prostoru lahko tudi škodljive vplive energij zemeljskega, vesoljskega ali tehničnega izvora, na označenih točkah pa je ta vpliv zanemarljiv oziroma nezaznan.

Predlagane poti gredo po utrjenih poteh parka. Zato tam tudi so. Taka izbira je premišljena, ker omogoča obisk ob vsakem vremenu v vsakem letnem času. Glede na energetske potenciale arboretuma pa je možen tudi sprehod po neutrjenem delu arboretuma, ob dolžnem spoštovanju arboretskege reda.

Ob označenih mestih so praviloma postavljene tudi klopi ali mesta, kjer se lahko prepustite pozitivnim vplivom energij brez časovnih omejitev.

 

 

Energetska točka v Arboretumu

Energetska točka v Arboretumu

Energetska točka v Arboretumu

Energetska točka v Arboretumu

Energetska točka v Arboretumu

Energetska točka v Arboretumu 


Čakra

1

2

3

4

5

6

Barva čakre

rdeča

oranžna

rumena

zelena

modra

indigo modra

Položaj

začetek hrbtenice

spodnji del trebuha

trebuh nad želodcem

sredina prsnega koša

grlo

čelo

Duhovni vidik

zavedanje sebe (SEM)

samospoštovanje

občutek lastne varnosti

ljubezen do sebe

izražanje sebe

odgovornost do samega sebe

Osnovna potreba

varnost, zaupanje

ustvarjalnost medsebojnih odnosov

spoštovanje lastnih potreb

dajanje-sprejemanje

sposobnost sprejemanja (sebe)

vizija in ravnovesje

Značilna čustva

strah in pogum

posedovalnost, izmenjava

jeza, zamera, krivda, manjvrednost

radost, grenkoba, bolečina

frustracija, svoboda

zmedenost in jasnost

Pripadajoča žleza

nadledvična

jajčniki, testisi

trebušna slinavka

timus

ščitnica

hipofiza

Pripadajoči organ

ledvice, mehur, spodnji del hrbtenice

maternica, debelo črevo, prostata, jajčniki

jetra, vranica, želodec, tanko črevo

srce, prsi

pljuča, grlo, črevesje

oči, sinusi, spodnji del glave


Energijska pot